Västerås kommunalval

KD Logga

“Gör Västerås tryggt igen - rösta på mig i Kommunalvalet”

Amanda Grönlund

Amanda Grönlund

Vår toppkandidat till Kommunalvalet 2022 heter
Amanda Grönlund.
Hon har varit aktiv inom politiken sedan gymnasiet och hennes hjärtefrågor är trygghet, valfrihet och att ingen ska behöva vara hemlös.

”Frågan om trygghet är en av de frågor som berör mig allra mest. Alla har rätt att känna sig trygga i Västerås. Att inte människor har någonstans att bo är också en hjärtefråga för mig. Hemlösheten ska utrotas”

Mina viktigaste frågor i valet 2022:

  1. Gör Västerås tryggt igen 
  2. Västerås är barnens stad
  3. Västerås en stad som bryr sig om 
  4. Låt alla gymnasieelever få ett sommarjobb 
  5. Det ska va lätt att göra rätt i Västerås

Pressmeddelande från KD i Västerås

Människor i ett tryggt Västerås!

”Kristdemokraterna i Västerås är redo för att ta ansvar för en nystart och utveckling efter 4 år med politisk oreda och turbulens” Vi är redo att ta ansvar för att göra Västerås till en tryggare stad att bo, leva och arbeta i. För oss Kristdemokrater är samhällsplanering och byggnationsutformning givna delar i det trygghetsskapande arbetet. Viktigt för Västerås utveckling är att barn i en tidig ålder ges trygga förutsättningar att kunna utvecklas och det börjar med att ge föräldrar verktyg och förutsättningar att växa in i sin föräldraroll där de förstår och kan ge det stödet som deras barn behöver från förskolan- skolan och in i att bli vuxna. Här ser vi även vikten av att familjedaghem och förskolan ges goda förutsättningar att bidra till en trygg uppväxt för barnen.

 ”Det krävs en förändring i kommunen och vi Kristdemokrater är redo för att ta det ansvaret och leda kommunen in i framtiden där vi på riktigt kan vara möjliggöra för företag och människor att kunna bo, leva och utvecklas i vår stad” säger Amanda  Grönlund gruppledare för Kristdemokraterna i Västerås.”

”Vill Västerås se en förändring med trygghet och en positiv utveckling för vår stad då är vi redo för att ta den ledningen” avslutar Samuel Stengård ordförande för Kristdemokraterna i Västerås.

Kontaktuppgifter Ordförande KD Västerås
Samuel Stengård | samuel.stengard@kristdemokraterna.se | 073-913 05 27

Kontaktuppgifter KD gruppledare i Västerås kommun
Amanda Grönlund | amanda.gronlund@vasteras.se | 073-855 25 82

Kommunpolitiskt program 2022-2026, KD Västerås

KD nära dig!

Vill du veta vilka frågor kristdemokraterna driver i just din kommun?  Du hittar våra företrädare i riksdagen, landstinget och kommunen Här.

Gör du ett skolarbete?

kristdemokraterna.se hittar du som elev bra information om vad vi kristdemokrater tycker är viktigt. Vårt mål är ett samhälle där frihet förenas med omsorg om de svaga. 

Bli medlem

Hos oss får du en möjlighet att arbeta för det du tror på, och bidra med dina tankar och erfarenheter. Du har chansen att bli en av dem som formar framtiden. Bli medlem här!